3 moduri prin care sa opresti un copil din tipat

Maria are momente multe cand face vocalize. Si tipaaaa de ne aude tot cartierul. Are tipatul de ‘ma amuz teribil de fata mamei’, tipatul de ‘baga-ma si pe mine in seama’ si tipatul de ‘acum vreau’. Oricare ar fi dintre ele, am invatat in timp cum sa ii fac fata si sa nu ne enervam niciuna.

Cele 3 metode sunt verificate de mine si merg de fiecare data (prin rotatie) indiferent de varsta.

1. Spune-i sa tipe mai tare. Sigur il suprinzi pentru ca atunci cand tipa este obisnuit sa auda sa se opreasca, asa ca spunandu-i sa tipe mai tare iar asta il va uimi, nu se va mai simti ingradit si se va opri dupa maxim 3,4 tipete.

2. ‘Ignora-l‘. Nu in ideea de a-l ignora ci de mustaci cand el tipa. Zambeste-i si in joaca intoarce-te cu spatele, atunci sa vezi reactii de tipete amestecate cu multe hohote de ras. Tine putin ca apoi uita si se ia cu altele.

3. Tipa si tu. Nu tipi ca sa urli, tipi in joaca. Si el tipa si tu tipi, si da veti termina tot intr-un mare hohot de ras.

Copiii reactioneaza asa ca sa ne atraga atentia. Depinde de noi cum le raspundem atunci cand ne cer langa ei. La voi cat de des se tipa?

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre