IMG 3678 - Top 10 cadouri pentru un bebe de un an

Top 10 cadouri pentru un bebe de un an

Alexandru face un anisor peste cateva zile si am fost intrebata de prieteni ce sa ii cumpere.
Inainte de a avea copii am cumparat multe lucruri ‘fantastice’, dupa cum credeam eu, dar de fapt perfect inutile si pentru copil si pentru parinti.

Asa ca, iata lista mea, dupa o experienta de 2 ani jumate cu 2 copii.

1. LEGO! Cel cu piese mai mari, adaptate copiiilor cu varsta mica. Este perfect indiferent daca mergi la baietel sau fetita, iar daca se nimeresc 2 seturi la fel, e perfect, are mai mult de construit. Ai mei sunt fani: Maria construieste si Alexandru darama. Iar bunica cand s cu noi ii ajuta (deci e clar pentru toate varstele!)

2. Cuburi de lemn, de silicon, mai mari sau mai mici. Sunt excelente pentru rontait, daramat si construit. Noi avem unele din silicon cu colturile rotunjite. Roade Alexandru toata ziua la ele, iar Maria le foloseste la construit pe langa lego.

3. Mingi. Cu clasicele mingii nu dai gres niciodata. Din nou, de orice marime si culoare, copiii de orice varsta sunt fascinati de ele. Noi la inceputul zilei alergam dupa ele, seara stam jos si pasam de la unii la altii.

4. Placa senzoriala. La un an este varsta la care copilul descopera si cerceteaza tot. O placa senzoriala este un cadou rar. Ai mei inca nu au una pentru ca tati le conatruieste un perete senzorial in casuta de lemn din gradina. Abia aatept sa le vad reactiile!

5. Jucarii din lemn educative (montessori). (Figuri geometrice sau masinute, orice este din lemn dar cu colturile rotunjite). De la varsta de 1 an pana la 5,6 anisori copiii sunt fascinati de aceste jucarii. Aici plaja este foarte mare si aveti de unde alege.

6. Imbracaminte. La acest capitol am dat gres de multe ori, in ideea ca voi cumpara rochite mega frumoase (dar care pot fi purtate doar la ocazii). Sfatul meu este: luati doar din materiale naturale (pentru fetite nu sclipici, nu paiete – sunt toxice si periculoase), aflati marimea si luati doar de sezon, lucruri uzuale (care sa poata fi purtate zilnic, nu tinute in dulap si purtate o data-n viata).

7. Carti adecvate varstei (cartonate si mai groase). Maria are o carte cu toate animalele care scot sunete atunci cand apasa pe unul dintre ele. E inca fascinata de ea si Alexandru este foarte atent la sora-sa. Maria a invatat cum fac animalele si se joaca jocuri de asociere. La librarii gasiti multe variante de carti educative, iar o carte in plus nu strica niciodata.

8. Puzzle-uri. Maria a inceput pe la un an si jumatate sa faca primul puzzle din 4 piese. Acum este la 8. Cu cat incep mai devreme, cu atat mai bine.

9. Orice jucarie sportiva care il ajuta pe copil sa faca sport afara. Din nou, Maria a invatat sa mearga pe trotineta la un an si jumatate, iar Alexandru care inca nu merge singur, se urca pe ea ori de cate ori are ocazia. Momentan in casa, afara imi e frica.

IMG 3459 - Top 10 cadouri pentru un bebe de un an
10. Albumul Cele 7 Aniversari, pe care il gasiti AICI. Nu puteam sa nu vi-l recomand, pentru ca l-am creat cu gandul la astfel de ocazii (cel putin stiti ca nu vor fi multe cadouri la fel ca al vostru). Este un album in care copilul va avea pastrate amintiri si poze de la primele 7 aniversari (deci nu este doar pentru un an), fiecare an avand in album propria poveste!

Ce sa NU le luati:

1. Jucarii cu piese mici. Sunt periculoase putand fi inghitite.

2. Jucarii cu butoane si luminite. Se plictisesc foarte tare de ele si nu ii ajuta in dezvoltarea imaginatiei.

3. Nu luati instrumente muzicale, decat daca vreti sa va zica parintii ceva de dulce. Glumeam! De fapt pana la 2 ani copiii nu stiu sa aprecieze un instrument muzical si nici nu va avea o preferinta. Indicat este sa ii luati unul dupa aceasta varsta.

Sper ca v-am dat cateva idei pentru urmatoarea petrecere la care veti merge!

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre