Cum scapi de suzeta. Tips&tricks

suzeta - Cum scapi de suzeta. Tips&tricks

La Maria am scapat de suzeta fix acum o luna si jumatate, cand avea 2 ani si 4 luni. Nu sunt pentru fortarea copilului si nici pentru pedepse. Maria a folosit doar la somn suzeta pana a aparut Alexandru, care o cere foarte des si atunci cumva, vazandu-l pe el, o cerea si ea mai des. Nu eram fericita ca inca o avea dar nici sa i-o iau cu forta nu am vrut. Cred foarte mult ca trebuie sa tineti cont si de personalitatea copilului atunci cand alegeti o varianta sau nu.

Cum am facut noi si ce variante va mai dau? Tips & tricks:

1. Am testat terenul inainte de a i-o lua de tot. Am incercat sa o ascundem dar nu fuctiona, reactiona rau. Intr-o zi si-a pierdut-o singura (asta cu 2 luni inainte de a si-o pierde de tot) si a inteles ca ea singura si-a pierdut-o prin casa. Am cautat-o impreuna disperati si nu am gasit-o. Seara s-a culcat fara ea, m-a intrebat unde este si i-am explicat ca si-a pierdut-o singura. A doua zi tot singura si-a gasit-o. Dezamagire mare pe mine, fericire si mai mare pe ea.. Dar stiam ca reactioneaza bine daca si-o pierde singura. Ce-i drept, din momentul ala a fost foarte atenta unde o lasa.

Acum o luna si jumatate am mers la bunici. Si-a pierdut-o si dusa a fost. Nu a plans niciodata dupa ea iar cand m-a intrebat unde este i-am explicat ce s-a intamplat.

2. Va sfatuiesc sa folositi suzete de o singura culoare. Copilul isi va identifica ca suzeta a lui un singur model si culoare. Pe noi ne-a ajutat pentru ca a ei era roz si a lui Alexandru gri, astfel incat niciodata nu a luat suzeta lui spunand singura ‘A’exandu suzi ghi’.

3. Dupa varsta de 1 an jumate – 2, cat vreti voi. Sa dispara din ele astfel incat sa pastrati doar una. Copilul sa fie constient ca are doar o suzeta si daca se pierde nu mai aveti de unde lua alta. (atentie daca va duceti cu copilul in magazin si vede fix aceiasi suzeta… noi am patit-o)

4. Faceti diferite teste pentru a vedea cum reactioneaza fara ea: o data o ora, o data o zi, la somn si tot asa.

suzeta min - Cum scapi de suzeta. Tips&tricks

5. Maria a avut tendita de a-si suge degetul mare dar i-am spus sa aiba grija ca se poate ineca si a renuntat la el.

6. Incercati cu povesti (nu de groaza) unde ii spuneti ca existau suzete (dar nu ii constrangeti si nici nu apelati la recompense).

7. Cand prindeti ocazia ‘faceti-o sa dispara’ ca prin magie.

Nici un copil nu ajunge la scoala cu suzeta. Tratati totul relaxat si va fi bine. Unii vor renunta mai devreme, altii mai tarziu.

La voi ce a functionat? As vrea sa completez articolul cu cat mai multe variante.

Multa grija si iubire!

Pe scurt..
suzeta - Cum scapi de suzeta. Tips&tricks
Nume Articol
Cum scapi de suzeta. Tips&tricks
Descriere
Mai devreme sau mai tarziu veti scapa de ea, recomandat este sa o faceti dupa ce i-au iesit dintisorii care nu afecteze pe termen lung
Autor
Despre
Viata de mamica
Logo

Comentarii

Comentarii