‘Lasa-l jos, ca il inveti in brate!’

'Lasa-l jos, ca il inveti in brate!'

Nu exista mamica care sa nu fi auzit aceasta fraza macar de la o persoana. Mie mi-a zis-o si mama..

Le raspund tuturora cu un zambet si le spun simplu: ‘daca nu in bratele mele ar trebui sa se invete, atunci intr-ale cui?’

Copiii au multe necesitati fizice, dar cea mai importanta necesitate emotionala este ‘imbratisarea‘ sau ‘tinutul in brate‘, acolo simtindu-se cel mai in siguranta.

Cum sa se gandeasca cineva ca puiul pe care l-ai tinut in burtica timp de 9 luni, ii este bine pe un pat rece, departe de mami?

Chiar si atunci cand eram insarcinata cu Alexandru, o luam in brate si pe Maria. N-as fi putut sa-i refuz nici ei si nici mie dorinta de a ne imbratisa.

Imbratisarile la noi sunt zilnice, cu sutele pe zi. Recunosc, cu doi este mai greu cand cu 50 kg ale mele ridic in brate 23 de kg ale lor, caci de cele mai multe ori, vor amandoi o data. Dar ador sa ii tin asa lipiti de mine.

Pentru cei mai carcotasi le spun ca din pacate, acest tinut in brate tine prea putin. De obicei in jur de 1 an, pana incepe sa mearga copilul.

Dupa aceea va sta: cand e obosit, cand e suparat, cand s-a lovit si mult mai rar doar pentru ca vrea sa stea acolo.

Maria mea imi sta in brate maxim 5 minute, apoi ma pupa si fuge pentru ca realizeaza ca mai are treburi de facut.

Luati-va copiii in brate ori de care ori plang, ori de cate ori au facut o prostioara, ori de cate ori simt ei sau voi. Imbratisarile ajuta la dezvoltarea echilibrului emotional. Un copil imbratisat va fi un copil vesel, cu multa incredere si sigur pe el.

Un parinte imbratisat de copilul sau va fi mereu un parinte fericit!

Multa grija si iubire!

Pe scurt..
Nume Articol
'Lasa-l jos, ca il inveti in brate!'
Descriere
De cate ori nu am auzit asta pana acum de la cei din jurul nostru. Dar daca nu in bratele noastre atunci in ale cui sa stea?
Autor
Despre
Viata de mamica
Logo

Comentarii

Comentarii