Toddler sau copil mic?

Ce este un ‘toddler’? Conform dictionarului este un copil mic.

Nu am inteles niciodata de ce toata lumea foloseste acest cuvant in engleza, ca si cum copil mic nu mai este la moda. Daca cititi articolele unde este folosit acest cuvant, veti observa ca are o conotatie usor negativa: crizele unui toddler, tipetele toddlerului de …Saracii copii mici! Nu este nimic in neregula sa fii un copil mic. Este chiar foarte greu.

Un copil intre 1 an si 3,4 ani, depinde de ritmul de dezvoltare al fiecaruia, trece printr-o perioada foarte grea. Nu mai este nici bebelus dar nu este nici copil mare. Incepe usor sa spuna cuvinte, propozitii scurte si ajung la fraze. Partea aceasta in care ei invata sa comunice cu noi ii streseaza foarte tare.

Va puteti imagina cum ar fi pentru un adult care isi cunoaste doar limba materna sa ajunga intr-o tara in care nu intelege limba si nu stie un cuvant? Va puteti imagina ce stres va simti nestiind sa-si comunice nevoile si dorintele? Pe langa toate aceste greutati de copil mic, mai are de-si infruntat si propriile sentimente, care sunt noi si pe care nu si le poate identifica si controla.

Un copil mic este doar un copil care are nevoie de multa atentie, rabdare si nu in ultimul rand iubire. Cum sa le putem cere lor intelegere cand noi nu le-o putem oferi? Toddler sau copil mic? Eu prefer copil mic, mi se pare mai linistitor si mai aproape de sufletul meu. Voi cum le spuneti?

Multa grija si iubire!

Foto credit: copila mea mica de 2 ani si 5 luni

Mesajele voastre