Cocosel, bobocel sau penis?

Am avut o copilarie foarte fericita cu doi parinti foarte iubitori si doi frati minunati. Mama mea a fost toata viata cea mai buna prietena a mea, aceasta prietenie incepand de cand eram foarte micuta. Cu mama am putut vorbi de tot si de toate: despre baiatul care-mi placea in clasa intai, despre primul sarut si tot ei i-am povestit prima experienta sexuala. Mama mea este o femeie foarte blanda, careia nu ii plac vulgaritatile si care mereu a avut acea sfiala in a discuta lucrurile intime. Cu toate astea niciodata nu m-a mintit dar mereu mi-a vornit conform varstei mele.

De cand am inceput gradinita a inceput sa imi povesteasca despre cum sa-mi ‘apar’ partile intime de ochii curiosilor. Stiti acele fetite care-si pun fustele in cap cand vorbesc cu baieteii de curiozitate sa afle fiecare ce se afla sub? Ei bine eu n-am fost una dintre acele fetite, in schimb in jurul meu erau multe.

Vremurile s-au schimbat, copiii nu doar ca sunt curiosi dar multi sunt expusi catre erotism si sexualitate mult prea devreme, prin discutiile adultilor din jur, reclame TV, seriale de desene animate exagerate si copii crescuti mult prea liber. Personal, aleg sa imi cresc copiii dupa aceleasi principii dupa care am fost crescuta. Nu imi voi minti niciodata copiii, dar le voi vorbi conform varstei lor.

Atunci cand varsta le va permite sau vor avea intrebari, le voi spune denumirea anatomica a partilor corpului uman, pana atunci noi spalam ‘bobocelul’ si ‘floricica’, pentru ca asa cum denumim multe alte lucuri din jurul nostru, copiii de pana la 6,7 ani ar trebui sa-si pastreze inocenta.

Chiar si dupa, sunt curioasa de mamicile care le spun copiiilor: haideti sa spalam penisul! Noi ne jucam mult, cuvintele serioase nu prea intra in joaca noastra, alintat si denumim tot ce intalnim. Romania este in multe statistici pe primul loc la rata avorturilor.

De ce credeti ca incep adolescentii asa devreme viata sexuala? Rata avorturilor este foarte crescuta in mediul rural, desi din pacate creste destul de mult si in mediul urban. Prea multi copii sunt lasati de izbeliste. Aveti idee cati copii sunt crescuti de parinti plecati din tara la munca in afara?

Statul spune sa introduce educatia sexuala in scoli. Pentru niste copii pierduti, care nu au o baza de acasa, care nu au iubire si o stima de sine mare, aceste ore de educatie sexuala le va pune cel mult un preservativ in mana cu care sa se protejeze, dar nu ca rezolva problema. Copii, adolescentii, tinerii, toti au nevoie de iubirea parinteasca.

Nici un copil crescut cu iubire si atentie nu va fi curios sa inceapa viata sexuala sau nu va sti sa se apere ce pericole pentru ca in copilarie mama sa ii spunea ‘bobocel’.

Un copil cu care parintii vorbesc conform varstei sale, ii va pastra acea pudoare, candoare si timiditate a lucrurilor incepute atunci cand copiii sunt pregatiti nu doar fizic, ci mai ales psihic. Am fost o adolescenta cuminte dar dezghetata. Am avut primul sarut la 14 ani si prima experienta sexuala la 18 ani cu un baiat de care eram tare indragostita. Sunt o femeie foarte implinita si fericita sexual.

Ii multumesc mamei mele ca mi-a pastrat cat mai mult copilaria inocenta si ca datorita ei nu am stiut ce sunt deceptiile. Fiti alaturi de copiii vostri fizic si psihic, atunci nimic rau nu li se va intampla!

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre