Furia laptelui – spaima oricarei mamici

furia lapteluil min - Furia laptelui - spaima oricarei mamici

Inainte de a naste primul copil aflasem de acest Bau Bau de care se sperie orice mama. Eu sunt o tipa foarte organizata din fire asa ca am luat si acest aspect in calcul si m-am documentat mult. N-am scapat! De fapt am experimentat de 2 ori aceasta ‘furie’ groaznica.. Oribile zile! Sani imensi (cu partea asta puteam ramane 😳), durerosi (plangeam de durere), angorjati si tari (simteam ca pocnesc).

Dar sa va povestesc exact ce pasi am urmat astfel incat in 2 zile eram buna de alaptat. Va spun drept de la inceput ca aveti nevoie de sot, mama, sora sau pe cineva cu care sa va simtiti confortabil. Din pacate nu am putut pune copiii la san deloc in acele zile (lucru care m-ar fi ajutat foarte mult), Maria nu a vrut niciodata sa suga iar pe Alexandru nu am avut voie sa il pun cateva saptamani (din cauza pneumotoraxului facut la nastere).

Am folosit pompa (Dumnezeu sa ii dea santate celui care a inventat-o, ca nu stiu cum se descurcau saracele femei inainte) Baby Ono (despre care v-am povestit cand am scris despre lista proaspetelor mamici) din 2 in 2 ore.

Lucrurile au stat asa:

Pasul 1: spalat sanul bine cu apa calda/fierbinte cat suporti

Pasul 2: masaj circular in ordinea acelor de ceasornic la fiecare san

Pasul 3: pus la pompa (sau copilul la san varianta cea mai buna) la stimulare si abia apoi la muls. In tot acest timp daca va poate ajuta cineva ca in timp ce tineti pompa sa va si maseze sanul mai ales la noduli ca sa se desfunde canalele, daca bebelusul suge bine singur nu este nevoie de masaj

Pasul 4: cand ati terminat spalati sanii cu apa rece si puneti compresa cu prosop cu apa rece

Pasul 5: folositi crema pentru mamelon pentru a evita ranile (eu am folosit MEDELA si nu am facut rani)

Pasul 6: imbracati-va cu un sutien mare iar in el am mi-am pus foi de varza batute, reci (m-au ajutat sa imi ia din dureri si sa se dezumfle sanul)

Repetati la 2,3 ore maxim!

Mi-a fost mult mai usor la a doua experienta stiind deja de la prima ce trebuie facut (la prima a fost cam haotic pana mi-am dat seama in ce ordine si cum trebuie facut).

Multa grija si iubire!

Comentarii

Comentarii

Nu rata articolele noi!
Inscrie-te la newsletter
Primeste in fiecare dimineata articolele
ca sa ai ce citi la cafea!

Iti poti sterge adresa oricand! Incearca!
close-link