alegem hainele copiilor min 1 - Cum alegem hainutele copiiilor?

Cum alegem hainutele copiiilor?

Este un subiect larg si delicat! Eu am ales hainele copiiilor mei dupa doua criterii: sa fie comode si sa fie din materiale cat mai naturale, pentru a lasa pielea sa respire!

Recunosc, nu ma intereseaza neaparat moda pentru aceasta varsta la copii!

Nu-mi doresc sa-mi cresc fetita o mica fashionista care sa puna accent pe haine si nu pe ea ca om!

Hainele sunt niste zdrente care ne imbraca, de multe ori prea scumpe pentru rolul pe care il au!

Imi plac hainele frumoase, nu ma intelegeti gresit, dar nu sunt de acord sa dau o avere nici pe hainele mele, cu atat mai putin pentru copii, mai ales ca le poarta foarte putin!

Majoritatea rochitelor Mariei sunt primite! Prea multe dintre ele nu le-a purtat niciodata! Sunt frumoase foc! Dar unde sa o imbrac?

In casa, la locul de joaca?

Ea are nevoie sa se simta bine in hainele ei, nu sa o impiedice sa alerge, sau sa nu poata sari ca i se vede dresul.

Pentru mine copii trebuie sa fie copii si nu le voi strica copilaria pentru ca deja ii etichetez de mici si le fur libertatea de a alerga sau de a se murdari in voie!

Spun etichetare pentru ca fara sa vrem cand vedem un copil, indiferent de varsta, fetita sau baietel, imbracati frumos, le inducem ideea ca trebuie sa se comporte conform tinutei pe care o au!

De cate ori ati auzit expresiile:

‘Stai cuminte ca iti sifonezi rochia, domnisoarele nu fac asta!’ sau ‘Vezi sa nu te bagi in noroi cu pantofii cei noi’ si exemplele pot fi prea multe, din pacate.

Atunci cand avem un copil, tendinta este mai mare sa ii dam ‘totul’!

Poate si de aia se spune ca, copilul crescut singur devine egoist si rasfatat! Exista exceptii!

Dar, atunci cand este unul ‘trebuie’ sa ii oferi ce este mai bun, fara sa te gandesti la consecintele alegerilor tale pe care le va avea asupra copilului mai tarziu!

Vreau sa imi invat copiii ca ei sunt importanti, nu hainele pe care le poarta!

Ma intreba o prietena de ce nu o imbrac mai mult in roz sau de ce nu ii fac poze imbracata in rochite gen papusica!

Pe langa faptul ca si eu si ta-su avem oroare de culoarea roz, vreau sa ii arat Mariei cand va creste ca EA este cea frumoasa in acele poze, nu sa se mire ce haine frumoase purta!

Degeaba multi incearca sa isi educe in adolescenta copii, sa le spuna ce este important in viata (sa aiba o scoala, un hobby educativ, sa stie sa fie oameni) daca pana la acea varsta pentru copil au contat hainele si cele mai scumpe accesorii!

Zilele trecute priveam e emisiune cu o doamna din lumea modei care venise in platou cu fetita de 12 ani! Frumoasa foc fata, doar ca iti luau ochii hainele (toata in negru) si seriozitatea copilului! Nu a zambit nici macat o data! La 12 ani..

Iar mama sa povestea mandra despre cum isi alegea fetita hainutele singura la 2 ani.

Ma uit la Maria care nu are nici o idee de haine si cand da iama in dulap cara pe ea tot ce prinde.

Hainele nu conteaza pentru un copil. Copilului nu ii pasa cum arata.

Noua ne pasa! Copilul este fericit ca se poate misca si este si mai fericit daca il lasi sa se joace in orice balta prinde sau se murdareste fara sa fie certat.

Voi ce alegeti? Moda sau fericirea copilului?

 

Mesajele voastre