anna andronche - Cine este Anna?

Cine este Anna?

Anna Andronache este o pustoaica de 14 ani, de la scoala nr 5 Coresi din Targoviste! Are multa personalitate, mult curaj si mai ales este corecta! A pus punctul pe I intr-o societate in care toti ne ascundem dupa deget! A spus sus si tare ca nu este de acord cu modul ‘comunist’ in care se fac lucrurile in scoala ei, fara a-i fi frica de cei din jur si fara a se lasa intimidata, cand de reactiile urate ale directoarei, cand a parintilor colegilor,  cand a profesorilor care insista sa termine cu ‘rebeliunea’.

Recunosc principiile de viata dupa care a fost crescuta, le-am urmat si eu o viata intreaga si imi voi creste copiii la fel: ‘ce tie nu-ti place altuia nu-i face’; ‘nimeni nu te poate obliga sa faci ceea ce nu vrei’ si ‘demnitatea inainte de toate’! Noi toti am trait momente la fel de urate sau mai urate in copilarie si am suportat abuzurile unor profesori! Si eu am fost marcata de 2 dintre profesorii mei si imi pare rau ca nu am avut curajul ei de a ma opune! Ce-ar fi putut sa-mi faca?

Totusi, de atunci nu am m-am mai lasat calcata in picioare niciodata! Sunt surprinsa insa ca in jurul meu sunt adulti de varsta mea care gandesc: lasa ca merge si asa, principiul de baza al romanilor, dupa care ne ghidam in toate! Nu merge si asa! Pentru ca merge si asa de 27 ani am ajuns unde am ajuns ca tara si natiune!

Avem nevoie de cat mai multe Anne! Dar pentru asta, trebuie sa existe cat mai multi parinti care sa stie sa creasca astfel de copii. Ma inclin in fata parintilor ei! Doamnei directoare ii transmit un mesaj simplu: pestele de la cap se impute! Daca dansa isi schimba atitudinea si isi da seama ce om valoros are, lucrurile mai au o sansa!

Anna esti un exemplu de OM!

Un om MARE!

 

Mesajele voastre