Ce imi doresc de la gradinita copilului meu

Inca nu mi-am dus copiii la gradinita, dar stiu foarte bine ce caut la gradinita copiiilor mei. Nu vreau sa imi duc copiii la o gradinita despre care aud: educatoarea x este buna, dar directoarea este rigida! Sau conditiile sunt foarte bune dar ii mai lasa la TV (sunt gradinite care au TV). Nu tin partea celor private sau celor de stat! Cred ca in orice institutie, diferenta o fac oamenii! De ei depinde binele copilului, siguranta lui, educatia lui, curatenia institutiei.

Cred mult in zicala de la cap se-mpute pestele. Si tocmai de aceea cred intr-un director de la care sa plece bunul simt, respectul, amabilitatea si binele ce tine de toti oamenii din institutie si resimtit de copii. Un director empatic si deschis isi va crea un mod de lucru relaxat si organizat impreuna cu echipa sa, iar acest lucru se va vedea in echilibrul copiiilor. Nu caut ultimele modele de jucarii, ci timpul si dedicatia personalului in relatia cu copilul meu. Caut un personal deschis, un meniu variat si sanatos si curatenie.

Nu caut zile intregi de ore calculate la minut, ci buna dispozitie si orele petrecute in joaca educativa. Caut un program relaxat adecvat varstei copilului cu ore educative dar si ore de joaca libera, nu organizata. Cu cat mai multe activitati in aer liber cu atat mai bine!

Nu caut cea mai pregatita educatoare, ci cea mai sociabila, zambareata si intelegatoare cu copiii! Caut o educatoare care sa stie sa le vorbeasca copiiilor, care sa stimuleze copilul in interesele pe care le are, sa cunoasca si sa asculte copilul si sa-l trateze cu respect si nu in ultimul rand care sa stie sa colaboreze cu parintii

Restul lucrurilor se pot corecta pe parcurs daca ai cu cine discuta. Gradinita perfecta nu exista, dar o poti avea ajutata fiind de cei din jur.

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre