Scolile sunt inchise, de ce ar trebui sa ne bucuram?

E o intreaga nebunie problema scolilor inchise. Va propun sa priviti dincolo de propriile probleme si sa vedeti si alta perspectiva.

Eu va propun 2!

Una (pentru cei care nu au cu cine sa isi lase copiii) care sa nu fie egoista:
Este greu sa te gandesti la altii cand nu stii ce sa faci cu proprii copii acasa, atunci cand trebuie sa mergi la servici. Inteleg perfect asta! Dar v-a trecut prin cap cam cat de darapanate sunt multe dintre scolile si gradinitele din mediul rural? Sau ca unele au WC-ul in curte? Sau ca sunt multi copii merg kilometrii pe jos ca sa ajunga la scoala?

Va imaginati copiii la -10,-20 grade facand asta? Noi oamenii suntem obisnuiti sa ne gandim doar la noi, fara sa privim imaginea de ansamblu. De data asta mi se pare normala aceasta decizie si o sustin! Cumva si sefii (oricare ar fi ei) sigur au si ei copii, care sigur tot acasa sunt.

A doua perspectiva (pentru cei care stau acasa fara probleme dar nu stiu ce sa faca cu copiii) este cea egoista!
Nu va plangeti ca sunteti acasa de 3 saptamani cu copiii si nu stiti ce sa faceti cu ei! Sigur de Craciun printre gateli si vizite nu ati avut timp de ei. Multi ati lucrat intre Craciun si Revelion, deci din nou, nu ati stat cu ei! Asa ca profitati de sansa minunata de a va redescoperi copiii si de a petrece timp de calitate cu ei! Nu o luati ca pe o povara!

Aduceti-va aminte de copilarie si de cat de fericiti erati cand mai stateati acasa cu parintii! Mergeti la muzee, locuri de joaca, cinema, sau jucati acasa remy, carti, sah, monopoly (orice va trece prin cap), sau pur si simplu stati de vorba! Cand ati stat ultima oara de vorba cu copilul vostru?

Totul tine de perceptie! Iesiti afara la o bulgareala si bucurati-va de momentele impreuna! Pentru restul aveti timp tot anul sa le faceti!

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre