dam totul min 1024x785 - E bine sa le dam totul?

E bine sa le dam totul?

Cand eram mica mama imi facea papusi din carpe. Mi-a si cumparat foarte multe. De cele cumparate nu imi aduc aminte, doar de cele de carpa. Stiti de ce? Cand le aveam pe cele din carpa se juca impreuna cu mine cu ele. Cand mi le-a cumparat, nu mai avea timp de stat cu mine.

E simplu sa stiu ce isi doresc copiii mei. Imi aduc aminte ce vroiam eu! Timp cu mami si cu tati! Iar timpul nu se cumpara!

‘Vreau sa ii dau copilului meu totul’, ‘Vreau sa aiba tot ce n-am avut eu’, ‘Cum sa fiu plecata si sa nu ma intorc cu un cadou pentru el’? Sunt printre frazele pe care le aud frecvent de la parintii care vor sa dea totul (material vorbind) copiiilor lor sau de la parinti care vor sa compenseze lipsa timpului petrecut cu copilul cu o jucarie noua. V-ati gandit cum vor fi cand vor creste?

​Multi parinti se plang de adolescentii pe care ii au, dar care nu sunt altceva decat rezultatul copilariei avute. Un copil care de mic este obisnuit sa aiba totul, in adolescenta va fi un copil razgaiat care va crede ca totul i se cuvine doar pentru ca el exista. Nu va sti ce inseamna a munci pentru un lucru, nu-l va aprecia si din pacate nu va avea capacitatea de a se bucura cu adevarat de lucrurile simple, de familie sau prieteni.

Exista sanse mari ca un astfel de copil sa fie un adult singuratic, pentru ca toti ceilalti il invidiaza pentru ce are, ajungand trist si depresiv. Nu va avea incredere in oameni iar singurele bucurii vor fi cele de moment, ca achizitionarea unui produs nou.

Meditati mai mult dragi parinti asupra a ceea ca va doriti sa devina copilul vostru ca adult si incepeti sa lucrati in directia dorita mai ales in primii ani de viata. Nu veti putea schimba un adolescent care deja are o baza superficiala.

V-ati uitat in jurul vostru? Treceti pe la un liceu, o scoala generala si observati copiii din ziua de azi. Ei sunt rezultatul unor parinti prea ocupati! Un copil nu are nevoie de o jucarie noua care sa ii capteze atentia 2 ore. Nu are nevoie de o camera plina de jucarii dar din care lipsiti dumneavoastra.

Intrebati-va copilul ce isi doreste si va va spune: Stai cu mine mami! Stai cu mine tati!

Vreti un copil modest care sa fie bun si darnic? Faceti curat impreuna cu el o data la cateva luni si oferiti jucariile cu care nu se mai joaca altor copii. Mergeti cu el sa vada ce inseamna un copil sarac care nu are dar care se va bucura enorm de o jucarie veche.

Cum va cresteti copiii de mici asa ii veti avea ca adulti!

Multa grija si iubire!

sursa foto: ​wlth

Mesajele voastre