impartasanie - Cum se impartasesc belebusii si copiii

Cum se impartasesc belebusii si copiii

De cand ma stiu in familia noastra Sfanta Impartasanie a fost foarte importanta! Si nu doar de 2 ori pe an, cum fac majoritatea oamenilor, de Craciun si de Paste.

E drept, eu sunt una dintre norocoasele care a primit o educatie religioasa! Mama imi vorbea despre Iisus de cand eram foarte mica, iar la 4 ani stiam sa zic Tatal nostru si chiar Crezul. Pe la 6 ani am inceput sa constientizez ce este spovedania. Mama mi-a povestit ca eram atat de serioasa in treaba asta, incat pe la 6 ani jumate, cand incepusem scoala, m-a dus vineri dimineata inainte de inceperea orelor la biserica si vazand coada de oameni care stateau sa se spovedeasca, am alergat la preot in fata (preot care ma stia de mica) si l-am rugat sa ma spovedeasca ca raman nespovedita ca merg la scoala. Va inchipuiti ca toata lumea a zambit iar preotul m-a primit cu bratele deschise uimit ca asa un ghemotoc alearga sa fie spovedit.

Noi ca parinti, avem o responsabilitate imensa, in educatia religioasa a copiiilor nostri! Incepeti cat mai devreme! Asa cum va invatati copiii despre povesti si zane sau eroi, strecurati in povestile de seara, povestiri despre Iisus!

Ce este Sfanta Impartasanie?

Impartasania este Sfanta Taina in care crestinii se impartasesc, in chipul painii si al vinului, cu Insusi Trupul si Sangele Domnului nostru Iisus Hristos. Multi parinti impartasesc copiii pana in 3,4 ani, uitand sa o faca dupa, sau copiii nu isi mai doresc, neintelegand exact ce inseamna deoarece nu le este explicat in familie!

Cum se da Sfanta Impartasanie?

Canoanele spun ca bebelusii si copiii pana in 3,4 ani (depinde de copil si parinte) se impartasesc acestia fiind mancati! Dupa varsta de 3,4 ani copiiilor li se explica de parinti ce inseamna Sfanta Impartasanie si cum trebuie sa nu manance inainte. Copiii nu trebuie fortati si mai ales nu trebuie tinuti asa mult fara mancare.  Sunt foarte multe biserici care impartasesc in orice moment al slujbei fiecare copil care intra in biserica. Noi am gasit o biserica langa noi care impartaseste astfel! Pe noi ne-a ajutat pentru ca Maria doarme dimineata de la 10.30. Deci nu aveam cum ajunge dupa 11.00 cand majoritatea bisericilor impartasesc.

Cand se spovedesc copiii?

Ei incep cu varsta de 7 ani, cand incep scoala si incep sa se simta mari! Nu va inchipuiti ca e o spovedanie in toata regula, dar preotul ii indruma pe copii sa isi asculte parintii, sa nu minta, sa nu faca rau si sa fie cuminte.

Nu va asteptati ca pe un copil pe care il duceti de 2 ori pe an sa inteleaga ceva sau sa nu se sperie de preot! Cum ii invatati de mici, asa vor face si cand vor creste!

Multa grija si iubire!

sursa foto: nourianouri

Mesajele voastre