Nasi de bebe frumos

In weekend am fost nasi pentru prima oara. Nasi pentru un bebe baietel minunat! A fost chiar simplu pentru ca bebe strumf a fost super cuminte. Pentru ca ne-am dorit sa fim nasi ca la carte, m-am documentat cu multe saptamani inainte. Ce-am gasit, cititi mai jos:

Indatoririle nasilor sunt multe si frumoase. Treaba asta nu e doar pentru poza frumoasa si rolul important de la biserica. Este vorba de un legamant sfant ca parinti spirituali ce deveniti.

Prin botez nasii devin ruda duhovniceasca si povatuitori spre Hristos al finului lor, avand o mare datorie fata de acesta. Adica sa-l supravegheze cum creste in credinta, daca este adus regulat la biserica, daca stie rugaciuni, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca cat mai des si daca parintii lui trupesti ii dau educatie crestineasca.

Ce fac nasii la biserica:

Cumpara lumanarea de botez, trusoul bebelusui (cu tot ce este necesar pentru biserica), imbracamintea completa de dupa botez, platesc slujba de la biserica, aduc vin si ulei pentru slujba, darul in bani pentru bebelus.

Pentru baita de a doua zi:

Nasa pregateste cosmeticele pentru bebelus, pijamaua, un rand de hainute de strada, jucarii.
Nasa il pregateste si ii face baita, lumanarea de la botez fiind aprinsa de catre nas. In apa de la baita se pun: petale de trandafir, lapte dulce, miere, orez, grau, busuioc, un ou intreg, ulei sfintit si o verigheta. Pe net gasiti multe listute care mai includ alte lucruri, personal mi se pare ca-l gatesc pe fin si ca sunt prea multe!

La fiecare lucru adaugat in apa nasa rosteteste niste lucruri frumoase despre fin. La sase saptamani nasii merg cu copilul la biserica pentru a fi din nou impartasit.

Despre taierea motului in alt articol.

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre