Cum imi fac treburile cu 2 pici

Cam de 2 ori pe saptamana dau cu aspiratorul in living (in rest toata curatenia o face doamna care ne ajuta o data pe saptamana), bag la spalat vreo 3 masini si zilnic pun cate-o masina de vase.

Maria are un an si aproape 11 luni. Alexandru face curand 4 luni. Maria este un copil independent care vrea sa faca cam tot ce facem noi prin casa. Alexandru cere atentie, dar ma bucur ca are 3 somnuri pe zi, timp in care ma distrez cu minunea mea mare.

Dinainte de a veni Alexandru, Maria a inceput sa ma ajute la scosul vaselor din masina de vase. Ta-su a invatat-o! Asa a inceput micuta mea sa scoata mai intai furculitele si lingurile si desi nu ajunge sa vada cum le pune in setar, le arunca pe toate gramada (de unde le rearanjez eu). Apoi ia ibricele si le pune unul peste altul in dulap. Apoi imi da pahar dupa pahar pana le pun pe toate la loc.

Bunica, venita o data in vizita, a invatat-o sa scoata rufele din masina impreuna cu ea si sa le puna la uscat. Ea ajunge la gratarul de jos si pune sosetele. Mai nou a invatat singura sa creara servetele ca sa poata sterge pe jos in cazul in care ii cade mancare sau apa.

Sa va spun cum dau cu aspiratorul, cu ea de partea cealalta, bineinteles. Este simpatica foc, mai ales ca toate aceste lucruri le face din dorinta de a fi langa noi si din faptul ca obisnuieste sa repete cam tot ce facem. Iar noi o incurajam, toti, pe rand.

Ma pregateam de cand eram insarcinata si pentru momentul in care si ea si frate-su vor vrea sa manance la aceeasi ora. Asa ca, am inceput sa o las sa manance singura (desi cam tot ce era de mancat cu mana o facea de la un anisor) cu tot ce inseamna folosit lingurita sau furculita (altceva nu foloseste). Recunosc, ma ajuta enorm sa o pun in scaunelul ei, sa ii pun mancarea in fata si sa-mi vad de ale mele prin casa (daca cel mic doarme).

Cu Alexandru ma ajuta sa-mi aduca scutece atunci cand ii cer pentru el, babetelele de pe calorifer, si il da si in balansoarul lui atunci cand eu sunt in bucatarie (e open space si supraveghez tot).

E greu cu 2 mici? Avem si noi momentele noastre! Dar de cele mai multe ori este un vis minunat!

Multa grija si iubire!​

sursa foto:topicks.jp

Mesajele voastre