Mama de cariera si mama casnica

cariera - Mama de cariera si mama casnica

Femeile sunt competitive!

Femeile cu frustrari sunt in competitie cu alte femei!

Femeile fericite sunt in competitie doar cu ele insele!

La fel se intampla si cu mamicile!

Totusi, nu toate mamicile sunt femei cu aceleasi dorinte! Unele isi doresc sa aibe cariere de succes pentru ca asta le implineste, iar alte mamici si-au creat universul in jurul copiiilor. Acum, exista plusuri si minusuri in ambele cazuri. Care-i cea mai fericita? Depinde de dorintele personale!

Vorbeam cu o prietena, care isi adora baietelul si care imi spunea ca s-a intors la munca dupa 6 luni. Pur si simplu se pierduse pe ea insasi fiind acasa doar cu copilul. Are o pozitie importanta intr-o multinationala. Intorcandu-se la servici si-a regasit fericirea interioara si a putut fi o mama mai buna.
Asa cum eu, de cand sunt mama, ma gandesc cu oroare la momentul intoarcerii la servici. A fost o pozitie pe care am indragit-o mult si care m-a facut foarte fericita. Am fost genul de persoana care pleca zambind in fiecare dimineata. Totul pana cand au aparut ei doi. Acum totul meu sunt ei! Si nu vreau sa pierd nici un minut din viata lor!
Poti fi o mama cu o cariera frumoasa care sa-si vada copilul o ora seara. Daca in acea ora esti dedicata 100% copilului tau, vei recupera celelalte ore in care ai lipsit. Pe de alta parte, daca esti o mamica care sta acasa, dar esti prea preocupata cu alte activitati si iti ignori copilul si nevoile lui, cam stai degeaba cu el. Lipsa timpului petrecut cu proprii copii are repercursiuni de la varste fragede, precum: agresivitatea cu cei din jur si chiar asupra propriilor parinti, lipsa de atentie a acestora, tristetea si chiar aparitia depresiei.
Copiii au nevoi putine! Incercati sa inchideti ochii pentru un minut si sa va aduceti aminte ce va lipsea in copilarie, care erau jocurile preferate, ce va placea sa faceti cu proprii parinti si aplicati cu proprii copii. Pe scurt: intoarceti-va in copilarie si copilariti din nou! Ca parinte ti s-a dat sansa sa-ti retraiesti propria copilarie mult mai frumos! Iar copilul tau iti va fi cel mai bun partener de joaca! ​
Pe scurt..
cariera - Mama de cariera si mama casnica
Nume Articol
Mama de cariera si mama casnica
Descriere
In viata trebuie sa facem unele alegeri, evident sacrificand alte optiuni pe care le lasam deoparte. Eu nu am ales cariera! Tu ce ai ales?
Autor
Despre
Viata de mamica
Logo
1 - Mama de cariera si mama casnica

Comentarii

Comentarii

Nu rata articolele noi!
Inscrie-te la newsletter
Primeste in fiecare dimineata articolele
ca sa ai ce citi la cafea!

Iti poti sterge adresa oricand! Incearca!
close-link