Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Unde dorm minunatii mei?

by | Dec 2, 2016 | Uncategorized

Toate ne punem problema unde dorm copii? Sunt atatea articole pro si contra dormitului cu copilul, copilul in camera lui, cosleepingul, incat nu prea stii care e varianta corecta. Nu exista una! Exista sa faci ce simti in functie de nevoile copilului!

Nu mi-as lasa niciodata copilul sa planga singur ca sa se obisnuiasca! Am ales de la inceput ca in functie de nevoile lor voi face o alegere. Maria este si a fost de la inceput foarte independenta. Asa ca dupa primele 3 saptamani de veghe a dormit in camera ei in patutul ei.

Am alergat la ea si de 20 de ori pe noapte de cate ori schita un sunet. Niciodata nu am lasat-o sa planga. Apoi la 11 luni, pentru ca ii place sa se roteasca in pat in somn si nu mai avea loc in patutul ei, am luat-o cu noi in pat. Atunci am realizat, ca nu exista patuturi pentru copii de la 1 an la 2. Copiii ar trebui sa stea in cel de bebe. Dar daca nu intra?

Asa ca Maria a dormit cu noi 5 luni jumate. Moment in care ne pregateam de venirea lui Alexandru si nu stiam cum va fi cu el, dar cert este ca viata cu un copil mic si un bebelus in acelasi pat nu parea cea mai buna optiune.

Am ales un patut pentru copii de 2 ani, lung de 1,80 (sa incapem si noi la nevoie langa ea) si lat de 80 cm (suficient cat sa se roteasca). Cand l-am instalat, am rearanjat camera de oaspeti pentru varsta ei si i-am prezentat-o. A fost asa incantata si din seara aia a dormit in locul ei nou (in anumite seri cu mine sau cu tati). Nu ii este frica de intuneric si de care ori are nevoie ne striga. Stie ca in secunda 2 suntem langa ea.

Cu Alex treaba e mai simpla. Doarme cu mine in patul mare (pe burta ca si surioara lui si independent de mine). Imi este greu sa il mut si sa merg la el de 10 ori pe noapte, din simplu motiv ca a doua zi trebuie sa am energie sa fac fata la 2. Pana de Craciun planific sa il mut, poate poate mai dorm si eu cu sotul meu.

Voi cum dormiti?

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This