Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Sarbatori dulci?

by | Dec 22, 2016 | Uncategorized

Pentru ca se aproprie Sarbatorile si aud des ‘un pic de ciocolata/prajitura/suculet nu strica’ m-am gandit sa va povestesc despre obiceiurile alimentare din Franta si Japonia. Aici rata obezitatii si a diabetului in randul copiilor si a adultilor este foarte scazuta si pot fi luati de exemplu.

Copiii francezi primesc la desert cate o felie de cascaval la sfarsitul meselor. Ati auzit bine! Asta stiu copiii ca este desertul! Zaharul si ciocolata le sunt prezentate mult mai tarziu, dupa varsta de 6, 7 ani. Regula ce este respectata si in gradinite!

Japonezii pun accent pe legume, fructe si mult peste. Mancarurile dulci sunt gasite rar in alimentatia lor, iar prajiturile lor contin: banane, seminte, mere rase si legume cu frunze verzi! Desertul servit copiiilor (chiar si la adolescenti) consta in fructe!

Nici unii nici altii nu ofera asa zisele sucuri naturale, ciocolata, sau orice alt produs din zahar. In multe tari civilizate nu este permisa reclama produselor nocive pentru copii!

De ce sa intarziati oferirea acestor produse copiilor?

Zaharul si ciocolata nu ofera nici un aport nutritional. Copiii care mananca chiar si o bucatica mica de dulce, vor fi agitati, foarte energici si vor dormi prost. Cei mai multi dintre copii sunt hiperactivi si au probleme seriose de atentie dar si de somn. (Din pacate nici copiii si nici adultii nu se opresc doar la o bucatica, iar de Sarbatori mereu se fac excese!).

Sa luam exemplu de la japonezi, sunt cei mai feriti de boli si traiesc foarte mult. Un copil care nu a gustat niciodata dulce, nu il va cere! (Am exemplu viu acasa – Maria are 2 ani si nu a mancat niciodata ciocolata).

Oferiti-le variante sanatoase de desert facute in casa, cu miere, nuci si seminte. Daca vreti sa le dati sucuri, preparati-le in casa din fructe (dar nici pe acestea nu le oferiti in exces).

Voi ce alegeti de Sarbatori?

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This