Ambasadorul zambetelor mici si mari!

​Cum ma organizez saptamanal cu 2 pici pentru a-mi fi mai usor

Sa ma organizez a devenit in timp, un lucru simplu. Viata cu 2 pici mici poate fi grea daca aceasta lipseste. Nu exista  exceptii, pentru ca atunci cand au fost, le-am simtit din plin.

Ce ma ajuta?

1. Rutina. Desi este obositor sa ai acelasi program in fiecare zi, pentru noi este sanatos, iar pe mine ma ajuta sa supravietuiesc in zilele mai grele. Avem program fix de masa si somn, rutina de joaca, jucarii si iesit afara, seara se termina cu baita si somn. Weekend-urile sunt mai diferite, desi nici atunci nu ne atingem de programul de somn si masa, care sunt sfinte.

2. Stabilirea clara a zilelor de spalat rufe. Eu spal lunea, miercurea si vinerea. Am si un motiv pentru asta: lunea e dupa weekend si se strang rufe, ca na, mai plecam pe ici pe colo. Miercurea e zi de spalat lenjerii si prosoape. Vinerea spal pentru a avea totul curat pentru weekend si ca sa nu fac nimic in weekend, doar sa ma ocup de sot si copii.

3. Nu calc! Soc si groaza, dar nu calc. Pe lângă faptul ca urasc sa calc, nu am nici timp pentru asa ceva. Hainele sotului de birou le calca doamna care ne ajuta la curatenie joia. In rest, traim foarte bine nacalcati (O fi vreun cuvant asta?). Am o prietena care isi calca si lenjeria de pat si lenjeria intima. Recunosc ca imi vin foarte bine chiloteii fara sa vada vreun aparat de calcat. Dar fiecare cu ale lui…
Pentru copii si pentru mine calc doar cand iesim din cartier, restul vecinilor ne pot vedea foarte bine si un pic sifonati  (doar un pic ca scutur bine rufele ude).

4. Fac doar strictul necesar. Asta insemnand un aspirator si un spalat pe jos lunea, daca chiar trebuie. De obicei tinem curat in casa, nu va inchipuiti ca umblam incaltati prin casa. Ai mei pici cand mananca e show, se arunca cu mancare, se stropeste cu ciorba si tot asa, dar prefer sa strang dupa fiecare masa, decat sa se adune.

5. Masina de vase. In primul apartament in care am stat cu chirie cu sotul aveau masina de spalat vase. M-am indragostit de ea si cand ne-am mutat in casa noastra am zis ca prefer sa nu merg in concediu anul ala doar sa o am. Nu a fost nevoie sa renuntam la concediu pentru ea. (Am renuntat pentru canapea, dar a meritat.) Va spun sincer ca se pierde mult timp cu spalatul vaselor pentru doi copii. Daca mai pun la socoteala si epuizarea de dupa, deja ies pe minus.

6. Curatenia cu o persoana. Stiu ca nu toata lumea si-o permite, personal nici eu. Dar prefer sa fac alte concesii si sa o am. (Nu mi-am mai luat un pantof nou de 3 ani, bine ca am primit unii cadou de Craciun, anul trecut). Daca nu se poate saptamanal, macar o data pe luna sau la curateniile generale, o persoana care sa te ajute e aur curat. (O sora, mama, oricine).

7. Nu gatesc zilnic. Dimineata copiii mananca fructe si Slava Domnului am trecut de perioada piureuri. La pranz ai mei papa un singur fel de mancare  (5 zile pe saptamana ciorba, fac una la 2 zile), sau mancaruri facute rapid (sufleuri, macaroane cu sosuri, briose sarate etc.). Dupa masa este ora de iaurt (in toate felurile) sau clatite sau briose dulci (doar cu fructe).

Alegeti ce vi se potriveste si voia dar mai ales copiilor. Ce este imposibil pentru mine, poate fi posibil pentru voi si invers. Ce nu va poate lipsi totusi, pentru ca viata sa para mai usoara, este organizarea (chiar daca aparent poate fi un haos, cateodata chiar si haosul este organizat).

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This